Lesz hova menni a következő napokban Szolnokon – programajánló

Megosztás

Egyértelműen a farsangi ünnepségek viszik a prímet a hétvégén a megyeszékhelyen, de nem kell aggódni, koncertekkel, ismeretterjesztő-tudományos előadásokkal is készülnek a rendezvényszervezők annak érdekében, hogy mindannyian tartalmasan, aktívan pihenve tölthessük a hét utolsó napjait.

Szolnoki kalendárium – február 16., 17:00

Szeretettel invitálják Önöket a Verseghy Könyvtár helyismereti klubjára, az idén 10 éves Szolnoki kalendárium februári programjára, melynek előadója Raskó Gábor történész, szolnoki pedagógus, aki Szolnok törökkori időszakáról beszél majd az érdeklődőknek.

A rendezvényen való részvétel ingyenes. A Verseghy Könyvtár Szurmay Ernő olvasótermében, a második emeleten lesz a klubfoglalkozás.

Szekeres Adrien és László Boldizsár koncertje az Aba-Novák Agórában

Kevesen tudják, hogy Adrien és Boldizsár a pályájuk elején egy énektanárhoz, Sík Olgához jártak. Olga néni (ahogy őt mindenki hívta) korábban nagy generációk sorát (Pitti Katalintól Zoránon át Presserig) nevelte ki. A két művész pályája elején sok közös növendék koncerten énekelt együtt, viszont azóta valahogy nem keresztezték egymás útjait.

A közelmúltban viszont hosszú idő után megtört a jég, és azóta teltházas koncerteket adtak több nagyvárosban. Ezért is lett a koncert címe Presser Gábor különleges dala “Nagy találkozás”.

Az est során számos szóló mellett olyan duettek is elhangoznak majd, ami mindkettőjük számára kirándulás lesz, így Bolditól hallhatnak könnyűzenei ugyanúgy, mint Adrientől klasszikus stílusú megszólalást is. Természetesen nem maradhatnak el Andrea Bocelli nagy duett slágerei sem. Szolnokon a koncert apropóját a Valentin Nap adja.

Előadás a Csillagvizsgálóban az Uránuszról és a Neptunuszról

2024. február 16-án, pénteken este a Naprendszer két külső gázóriásáról lesz szó, tette közzé a TIT Uránia Bemutató Csillagvizsgáló. A téma az Uránusz és a Neptunusz bolygók lesznek. Az előadás este 20:00-kor kezdődik.

Maskarádé és Farsangi táncház – február 17., 15:00-23:45

2024. február 17-én 15:00  – 18:00 között szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt Maskarádé rendezvényünkre. Közös herőce sütés, arcfestés, jelmezbemutató, egyéni- és közös játékos feladatok, alakoskodás és sok-sok meglepetéssel készülünk az érdeklődő családoknak.

„Itt a farsang, áll a bál” – február 17., 15:30-18:00

Farsangi játszóház – 15:30 „Farsangoló a mesék birodalmában” -zenés, jelmezes, interaktív meseműsor, ÓRIÁSBÁBOK részvételével, 16:30-18:00 között farsangi játékok, álarc készítés, arcfestés.

Farsangi táncház február 17-én szombaton! – 19:00-23:45

A Vadvirág Gyermek Néptáncegyüttes – Szandaszőlős Táncegyüttes szervezésében farsangi táncházra invitáljuk Önöket 2024. február 17-én 19 órától. A jó hangulatról a Tarsoly Zenekar gondoskodik.

Lead Zeppelin 20. jubileumi koncert február 17-én 21 órától!

A 20. évfordulóját ünneplő Lead Zeppelin zenekar ismét Szolnokon koncertezik. A kihagyhatatlan Zeppelin himnuszok mellett lesz egy-két ritkán játszott remekmű is a setlist-ben. Jegyár elővételben 2900 Ft, a koncert napján 3500 Ft.

Jegyek online: https://www.tiszamozi.hu/Jegyelovetel.aspx?v=52765 és a mozi pénztárában

Képek: Aba-Novák Agóra, TIT Uránia Bemutató Csillagvizsgáló Szolnok – Kopernikusz-kör Fb

Kapcsolódó cikkek